Gjelder alle reisende i både inn- og utland

Helsetrygdekort

Alle må skaffe seg det Europeiske helsetrygdekort som dokumenterer at de har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i alle EØS-land, på lik linje med alle landets egne innbyggere. Dette er personlig så alle trenger sitt eget.

Europeisk helsetrygdekort bestilles på 

  • www. helsenorge.no
    eller
  • Telefon 800 43 573.

Reiseforsikring

I tillegg til helsekortet MÅ alle ordne seg en reiseforsikring. Denne kan kjøpes hos mange forskjellige. Europeiske er en av disse, ellers dere kan kontakte banken dere bruker. De har også reiseforsikringer å tilby sine kunder.

Reiseforsikring er billigst å tegne for et helt år, ikke bare for én tur. Når du har tegnet for et helt år gjelder den alle turer du er ute fra hjemmet. En reiseforsikring vil sikre deg mot utgifter som oppholdslandet ikke dekker, eller ved utgifter til hjemreise

En reiseforsikring hjelper deg også hvis du blir dårlig og ikke kan delta på en planlagt og kanskje allerede betalt reise *.

Turoperatøren kan ikke tilbakebetale ditt utlegg, men reiseforsikringen utbetaler dette. Operatøren hjelper til og ordne de papirer som forsikringsselskapet krever og de fleste har pengene tilbake på konto etter et par dager

 * Dersom reisen er betalt med en KREDITTKORT, så er det mulig du har en forsikring gjennom kortet ditt. Sjekk ut dette.